вівторок, 23 січня 2018 р.


Учень київського фінансово-правового ліцею Георгій Солодко поступив до 10 престижних американських вищих навчальних закладів і вибрав вчитися в Гарварді. Тепер він буде однокурсником доньки Обами.


Киянин надійшов в 10 вузів США і став однокурсником дочки Обами. Фото: facebook.com/georgiy.solodko

За словами Солодко, спочатку він подавав документи в 20 університетів, але пропозицію про зарахування отримав тільки з десяти. Хлопець довго вибирав між Стенфордом і Гарвардом, але в результаті вирішив зупинитися на останньому. Тепер він буде вчитися на одному курсі з дочкою екс-президента США Барака Обами.


Гарвардський університет надав Георгію стипендію в розмірі $ 300 тис., яка повністю покриває витрати на чотири роки навчання і проживання в Сполучених Штатах. Єдине, за що хлопцеві доведеться платити зі своєї кишені, – це переліт, участь в наукових конференціях і покупка підручників.
Незважаючи на те, що Георгій виявився єдиним українцем на своєму курсі, він упевнений, що будь-яка людина може вступити до найпрестижнішого вузу США, якщо докладе достатньо зусиль.
«Перше, що потрібно для вступу в топові американські вузи, – це високий середній бал абітурієнта. Він повинен бути не нижче 11,7-11,8 балів за 12-бальною шкалою. Багато хто вважає, що оцінки – це не важливо, що вони не відображають реальний рівень знань і за великим рахунком нічого не значать. Але це не так. Із середнім балом в 6,0 вам не стати студентом Гарварда », – розповів Георгій.
Після закінчення університету Георгій хотів би отримати досвід роботи в американській компанії, але не виключає і можливого повернення в Україну.