неділю, 26 листопада 2017 р.

Година Коду 4-10 грудня

https://hourofcode.com/ua




Година Коду є глобальним заходом, який залучає десятки мільйонів учнів у більш, як 180 країнах світу. Кожен може організувати заходи в рамках Години Коду. Одно-годинний курс доступний більш, як 45 мовами. Без попередніх вимог. Для всіх віком від 4 до 104.
 

Що таке Година коду?

Година коду є одно-годинним вступом до інформатики, призначеним для демістифікації програмування, а також демонстрації того, що кожен може опанувати його основи, і залучення учасників до сфери інформатики. Ця кампанія стала всесвітнім заходом визнання інформатики, починаючи з одно-годинних вправ з кодування, і далі поширюючись на інші події у спільнотах. Перегляньте підручники та вправи. Ця масова кампанія підтримується більш, як 400 партнерами та 200000 вчителями з усього світу.


Інструкція для тренування

1.          https://hourofcode.com/ua
2.          Вибираємо «Спробувати»
3.          Відкрились «підручники вашою мовою»
4.          Вибираємо гру, напр.. Година коду із Майнкрафт
5.          Натискуємо «Start», а потім «Початок»
6.          Закриваємо відео та обираємо персонажа
7.          Читаємо умову задачі та натискаємо «Гаразд»
8.          Дати команди персонажу
9.          Натискуємо «Запустити»
Юні програмісти, вдалої роботи !!!

Коли відбувається Година коду?

Година коду відбувається щороку протягом тижня інформатики. У 2017 тиждень інформатики припадає на 4-10 грудня, але Годину коду можна проводити протягом року. Тиждень інформатики проходить щороку на честь дня народження піонера комп'ютерних наук Адмірала Грейс Мюрей Хоппер (9 грудня 1906).

Чому інформатика?

Кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику. Вона допомагає розвивати навички розв'язання задач, логіку та творчість. Розпочинаючи вивчення рано, учні отримують основу для успіху в будь-якій кар'єрі 21 століття. Ознайомтеся зі статистикою за посиланням.